Šokolaadi-karamelli vaarikatort

Uskumatult maitsev kihiline šokolaadikook, mille vahel peitub kaks hõrku kreemi- üks vaarikatega ja teine karamellise keedetud kondenspiimaga. Vaarika väike hapukus tasakaalustab karamelli magusust ja see kõik mahlase šokolaadikoogi vahel sulab suus.

Vaja läheb:

Šokolaadikook:
6 väikest muna
150 g tumedat šokolaadi (70%)
150 g võid
170 g suhkrut
150 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat

Kreem:
200 g maitsestamata toorjuustu
300 g vahukoort
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
150 g vaarikaid+ 100 g kaunistamiseks
95 g keedetud kondenspiima

Niisutamiseks:
u 1 dl kohvi
(või 2spl konjakit+ 4spl vett)

Karamellikaste:
95 g keedetud kondenspiima
30 g vahukoort

Sulata vesivannis ühes potis šokolaad ja või. Sega aeg-ajalt ja tõsta jahtuma, kui šokolaad on ühtlaselt sulanud. Lisa šokolaadisegu sisse ka suhkur ja jäta u 15 minutiks jahtuma. Eralda munakollased –valgetest. Munakollased sega kohe šokolaadisegu sisse. Munavalged vahusta eraldi kausis tugevaks vahuks. Lisa pool munavalgevahust õrnalt taigna sisse. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sooda. Sõelu jahusegu taigna sisse ja sega ettevaatlikult alt-üles tõstes. Nüüd lisa teine pool munavalgevahust ja sega samuti ettevaatlikult taigna hulka. Vala nüüd kogu koogitaigen lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (21cm) ja küpseta 170-kraadises kuumuses u 30 minutit kuni kook on mõnusalt kerkinud ja keskele pistetud puutikk jääb enam-vähem kuivaks.

Jahuta šokolaadikook täielikult.

Kreemi valmistamiseks vahusta toorjuust, koor, suhkur ja vanillisuhkur ühtlaseks paksuks kreemiks. Tõsta 1/3 kreemist eraldi kaussi ja lisa püreestatud vaarikad. Ülejäänud kreemi sisse sega 95 g keedetud kondenspiima.

Karamellikastme jaoks kuumuta koor ja keedetud kondenspiim väikese poti sees kuni segu muutub ühtlaseks kastmeks.

Lõika šokolaadikook kolmeks võrdseks kettaks.
Tõsta nüüd üks šokolaadikoogi ketas koogialusele, niisuta natuke kohviga ja määri peale vaarikatega kreemi. Aseta peale järgmine šokolaadikoogikiht, niisuta ja seejärel määri peale keedetud kondenspiimaga kreemi. Tõsta peale viimane koogikiht ning määri peale ülejäänud kreem. Säti peale vaarikad ja nirista kook üle karamellikastmega.

Kui kannatad, lase mõned tunnid külmkapis maitsestuda, kui ei, hakka kohe sööma! Üleöö seistuna maitseb muidugi veel paremini!