Ahjuõunad karamellikastmes

4

Need ahjus küpsenud soojad ahjuõunad kaneeli ja karamellikastmega panevad südamed sulama!

Kogus: neljale inimesele

Vaja läheb:

  • 4 õuna

Täidis:

  • 50 g täistera kaerahelbeid
  • 95 g (1/2 topsi) karamelliseeritud/keedetud kondenspiima
  • 2 spl vahukoort
  • 2 spl sidrunimahla

Karamellikaste:

  • 95 g (1/2 topsi) karamelliseeritud/keedetud kondenspiima
  • 3 spl vahukoort

Serveerimiseks:

  • vahukoort
  • kaneeli
  • münti

Puhasta õunad ja urgitse väikese noa otsaga südamikud välja.

Sega omavahel kaerahelbed, sidrunimahl, karamellikondenspiim, vahukoor ja kaneel. Täida õunad kaerahelbe-kondenspiimaseguga.

Aseta need siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadises kuumuses 30 minutit kuni õunad on juba kergelt pruunikad ja pehmed.

Õunte ahjus küpsemise ajal valmista karamellikaste. Selle jaoks sega koor ja karamellikondenspiim ja kuumuta madalal tulel kuni saad ühtlase kastme.

Serveeri kuumad ahjuõunad vahustatud koore, karamellikastme, kaneeli ja mündioksaga! Söö kohe!