Kevadised jõhvikakreemi küpsised

Neid maitsvaid kondenspiimaküpsiseid ei pea tegema vaid kuivatatud jõhvikate lisandiga. Katseta ka teiste kuivatatud marjade ja puuviljadega või lisa näiteks hoopis šokolaaditükke ja pähkleid. Omamoodi maitsvalt mekivad need küpsised ka täiesti lisandite vabalt.

Küpsised tee, kas kreemiga või ilma. Ka kreemi osas on valikuvõimalus suur. Jõhvikamoosi asemel võid kasutada kõiki teisi hapukaid moose, millest usud, et võid saada imelise kreemi küpsiste vahele määrimiseks.

Vaja läheb:
250 g Jaani suhkruga kondenspiima
250 g võid
1/2 sidruni koort
300 g nisujahu
0,5 tl soola
3 tl küpsetuspulbrit
100 g kuivatatud jõhvikaid

Kreem:
100 g valget šokolaadi
1,5 spl vahukoort
60 g jõhvikatoormoosi

Kui soovid küpsiste vahele ka kreemi valmistada, siis alusta sellest: sulata hakitud valge šokolaad koos vahukoore ja jõhvikatoormoosiga vesivannis madalal kuumusel kuni saad ühtlase kreemja massi. Jäta kreem külma umbes tunniks ajaks jahtuma. Jahtudes muutub kreem paksemaks ja küpsiste vahele määritavaks.

Küpsiste tegemiseks vahusta toasoe või kreemjaks, lisa kondenspiim ja vahusta veel. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa jahusegu või-kondenspiimavahule. Riivi sidrunikoor ja sega ka see koos jõhvikatega taina sisse. Sega kõik ühtlaseks massiks. Veereta käte vahel väikesed tainapallid, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta kahvliga kergelt lamedaks. Küpseta küpsiseid 180 kraadises ahjus 8-9 minutit.

Lase küpsistel täielikult jahtuda ja määri siis nende vahele kreem.