Tuunikalatort

Lihtne, maitsev ja mahlane võileivatort tuunikala ja ananassiga sobib hästi ka pidulikuma sündmuse tähistamiseks. Tort tee valmis juba eelmisel päeval, et tuleks mõnusalt mahlane!

Vaja läheb:

18 viilu täistera röstsaia
2 x 185 g tuunikalakonservi vees
1 porrulauk
4 keedetud muna
200 g ananassikonservi
405 g klassikalist provansaal majoneesi
150 g paksemat maitsestamata jogurtit (nt Saaremaa 5%)
soola, pipart
punt värsket maitserohelist- sobib petersell, till, rukola, murulauk jms
250 g kirsstomateid

405 g klassikalist provansaal majoneesi
150 g paksemat maitsestamata jogurtit (nt Saaremaa 5%)
soola, pipart
punt värsket maitserohelist- sobib petersell, till, rukola, murulauk jms
250 g kirsstomateid

Koori ja haki 2 keedetud muna. Eemalda porrult tumeroheline puitunud osa ja haki siis õhukesteks viiludeks. Nõruta tuunikalakonservid. Nõruta ka ananassikonserv ja haki ananass väikesteks tükkideks.

Sega omavahel muna, porrulauk ja tuunikala. Lisa omavahel segatud 250 g majoneesi ja 100 g maitsestamata jogurtit. Maitsesta soola ja pipraga ning sega kõik ühtlaseks massiks.

Lõika suure noaga saiaviiludelt koorikud (nendest saad hiljem näiteks krõbedaid saiakuubikuid valmistada). Laota suurele alusele 2×3 saiaviilu üksteise kõrvale (või kahele väiksemale 1×3). Aseta ühtlaselt peale ½ ananassitükkidest ja nende peale määri ½ tuunikalatäidisest. Laota nüüd järgmine kiht saiaviile täidise peale. Saiaviilude peale jälle ananassitükid ja seejärel ülejäänud tuunikalatäidis. Lõpuks kata saiaviiludega.

Kata nüüd tort toidukilega ja hoia järgmise päevani külmkapis.

Enne serveerimist sega omavahel ülejäänud majonees ja jogurt. Määri kreem ühtlaselt tordi peale ja külgedele. Lõika kurgist õhukesed viilud ja säti need tordi külgedele. Haki ülejäänud 2 muna. Poolita kirsstomatid ja haki värske maitseroheline. Säti muna, maitseroheline ja tomatid justkui kolme triibuna tordi peale kaunistuseks.